Ens viikolla pääsen taas pitkästä aikaa hevosen selkään. Tarkoituksena on siis käydä ratsastuskoululla muutamalla tunnilla. Saa nähä kuinka käy, kun ratsastin viimeks kesäkuussa, kun mulla oli "vuokralla" yks poni reilun viikon. Sen omistaja oli lomalla ja mun piti päivittäin käydä hoitamassa ja ratsastamassa. Tunnilla oon käyny viimeks varmaan -04 keväällä.
Tässä kuva usean vuoden takaa, missä mä ratsastan. Aika epäselvä toi kyllä on.
381802.jpg
Vuohista ei ole täällä kerrottu vielä mitään, niitähän on meillä ollut jo monta vuotta. Kome kuttua: Elviira, Manta ja Melissa. Tai virallisesti Manta ei ole kuttu, koska ei ole poikinut kertaakaan, mutta on vaan helpompi sanoo "kolme kuttua". Elviira on Mantan äippä, vaikka oli itsekin vielä aika lapsi saadessaan Mantan vajaan kymmenen kuukauden ikäisenä.
Tässä kuvassa Elviira ja Manta kiipeilytelineensä alla (nykyään eivät kyllä mahdu sinne).
381803.jpg
Elviirahan oli jo kantavana meille tullessaan syksyllä -02.
Melli-kuttu oli myös kantavana, kun meille tuli. Kili kuitenkin kuoli aika pian poikimisen jälkeen, kun oli vetänyt sikiövettä keuhkoihin (ilmeisesti). Tässä kuva Mellissa kileineen:380713.jpg
Melli oli hyvä ja huolehtivainen äippä, vaikka muuten onkin aika kova komentelija. Hyvälypsyinen kuttu myös, poikimisen jälkeisenä kesänä tuli parhaimmillaan neljä litraa maitoa päivässä. Melissa on suomenvuohi, kun taas Mantassa ja Elviirassa on osaks afrikkalaista kääpiövuohta. Manta on meidän vuohista pienin. Vuohet elelee kanat naapureinaan karsinassa ulkorakennuksessa ja ulkoilevat päivittäin hoitotoimien yhteydessä. Vuohet ja kanat hoidellaan aamuin illoin, lisäks vien kanoille iltapäivisin lisää ruokaa.