Olin täs vähää aikaa sit tosi mielenkiintosella luennolla. Sen veti sellanen eläinlääkäri joka on ollut paljon tekemisissä ns "ongelma eläinten" kanssa. Kertoi sitten nää tyypillisimmät ongelmat mitä on esiintyny ja sit että mitä keinoja on selviytyä niistä ongelmista. Tosiasiahan on että suurinosa eläinten "ongelma käyttäytymisestä" on vain omistajan väärää tulkiintaa tai omistajan vääristä toiminta tavoista johtuvaa. Oon lukenut eläinten käyttäytymisestä ja ongelma käyttäytmisestä aika paljon, ja aihe kiinnostaa mua kovasti. Tuollakin luennolla tuli esiin hyperaktiivisuus, mitä Hepulla on esiintynyt rotunsa puolesta. Siihenkin sain vinkkejä, vaikkei Heppu olekaan enää niin kova touhottaja kuin ennen. Tuohan menee sitten ohi yleensä 5-6 vuoden iässä tuo hyperaktiivisuus. 
Ihan uus asia oli mulle ns hallintahihna, joka onkin tosi kätevä agressiivista koiraa koulutettaessa: koiralla on aina sisätiloissakin pitkä hihna perässä, ja jos koira on vaikka sohvalla ja alkaa murista kun sitä siitä pyytää pois niin sitten vaan kuskataan se hihnasta pois.
Oikeestihan sellaset huonosti koulutetut koirat, joista on sitten päästetty kasvaan agressiivisia niin on tosi vaarallisia. Ja liian monet koiran omistajat antaa koiriensa mennä aivan liian pitkälle. Tää luennoitsija kerto just sellasen esimerkin että jollakin pariskunnalla miehen piti nukkua sohvalla kun koira ei päästäny miestä nukkuun sänkyyn,vaan kävi kiinni kun mies yritti paikalleen mennä. Eikä ne voinu ottaa koiraa sängystä poiskaan "kun se ulisee sit siinä oven takana".
Suurimmaksi osaksi ongelma käyttäytyminen johtuu siitä, ettei koirat saa tehdä sitä työtä, joihin ne on jalostettu. Siksi esim jotkut saksanseisojat saattaa tuhota huonekaluja pienessä kerrostaloasunnossa. Pelkkänä kilttinä lemmikkinä oleminen on oikeesti tosi vaikeeta, jos ei mitään aivojumppaa saa tehdä.
Sain tehtyä hyvät muistiinpanot tosta luennosta kun luennoitsijalla oli sellanen power point esitys siinä lentonsa tukena. Mä lähin luennosta kesken pois, kuuntelin vaan koira osuuden. Sitä kesti joku 2h, sen jälkeen jatku vielä kissojen ongelma käyttäytymisestä. Luennon tarjosi Valkeakosken eläinsuojelu yhdistys, ja sinne oli vapaa pääsy. Oli kyllä tosi kiva tilaisuus, ja kiva kun jotkut jaksaa järjestää tollasta toimintaa.
 399848.jpg
Pappa yliaktiivinen :D